Tietoturva

 1. Miksi salasanojen vaihtaminen säännöllisesti on tärkeää ja miten voit luoda vahvoja salasanoja? Salasanat voivat päätyä vääriin käsiin eri tavoilla esimerkiksi tietomurtojen seurauksena. Siksi olisi hyvä vaihtaa salasanoja säännöllisin väliajoin jolloin voidaan paremmin suojautua erilaisilta hyökkäyksiltä, voidaan minimoida tietovuotojen ja kalastelujen, sekä haittaohjelmien aiheuttamia ongelmia.

2. Mitä ovat haittaohjelmat ja miten voit suojautua niiltä omalla tietokoneellasi ja mobiililaitteillasi? Haittaohjelmat ovat haitallisia sovelluksia tai koodia, jotka vahingoittavat tai häiritsevät päätelaitteiden normaalia käyttöä. haittaohjelmat voivat esimerkiksi kalastella/varastaa pankkikortti tietoja tai rahaa, henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi identiteettivarkautta varten. Ne voivat myös varastaa salasanoja ja muita kirjautumistietoja käyttäjätilin kaappausta varten, sekä lukita laitteen ja tiedostot ja vaativat lunnaita.

Suojautuminen: Virustorjunta ja haittaohjelmien tunnistus ja skannaus, sekä poisto-ohjelmat. Päätelaitteen säännöllinen päivittäminen. Vahvat salasanat joita muutetaan säännöllisesti. Vahva salasana koostuu erikoismerkeistä, numeroista ja kirjaimista ja on hyvä olla sellainen ettei se muodostu esimerkiksi nimestä ja syntymäajasta. Mitä omaperäisempi, sen parempi. Samaa salasanaa ei kannata käyttää muualla. 

Sosiaalisen median sudenkuopat ja välttäminen:

Sosiaalisessa mediassa kannattaa seurata vain sinua aidosti kiinnostavia ja hyödyttäviä sivuja. Omia tietoja ei kannata pitää julkisina vaan on hyvä miettiä mitä tietoja itsestään jakaa. Älä jaa itsestäsi arkaluontoista tietoa somessa. Sos.median alustoilla salasanat myös kannattaa päivittää usein ja ei kannata tallentaa esimerkiksi pankkikortti tietoja näihin järjestelmiin. Sähköpostiin tulee nykyään paljon ohjelmia jotka yrittävät harhauttaa ja saada klikkaamaan linkkejä-näihin ei kannata ikinä vastata mitenkään. Myös tietoturvasta huolehtiminen auttaa tässä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma tuotevideo

Myyvä teksti